Labdarības kampaņas ietvaros tiek atklāta Māra Kiseļova fotoizstāde

Fotogrāfs Māris Kiseļovs (www.marimoart.lv) ir pabeidzis darbu pie labdarības fotoalbuma „Taureņa Efekts” izveides, un atklāj tāda paša nosaukuma personālizstādi t/c „Mols”. Fotogrāfijas, kas pārstāvētas ekspozīcijā un fotoalbumā, ir uzņemtas labdarības koncerttūres laikā pa bērnu namiem kampaņas „Taureņa Efekts” ietvaros. Izstādes apmeklējums būs pieejams bez maksas t/c „Mols” no 2009. gada 9. līdz 22. novembrim.

Sešu mēnešu garumā fotogrāfs Māris Kiseļovs strādāja pie fotoizstādes un fotoalbuma izveides no bērnu namu audzēkņu portretiem. Sadarbībā ar iluzionistiem Jeļenu un Genādiju Paļčevskiem fotogrāfs apmeklēja Latvijas bērnu namus.

„Fotoalbumā jūs neieraudzīsiet ierasto, stereotipiem bagāto aizmirsto un aizvainoto bērnu namu audzēkņu dzīves atspoguļojumu. Tā vietā jūs ieraudzīsiet interesantus, optimistiskus un talantīgus cilvēkus. Pie katras fotogrāfijas atrodami fakti, kas saistīti ar Latvijas bāreņu dzīvi. Dzīvespriecīgo seju un neiepriecinošo tendenču kontrasts atstāj iespaidu. Galvenais resurss, kas pietrūkst bērnu namu audzēkņiem, ir saskarsme ar „ārējo pasauli”, uzmanība un rūpes. Mana albuma un fotoizstādes galvenā ideja ir šāda – ikkatrs no mums ir atbildīgs par to, kādi izaugs šie bērni. Es aicinu visus kaut vai pa retam apmeklēt bērnu namus un dalīties ar to audzēkņiem savā dzīves un profesionālajā pieredzē,” – saka Māris Kiseļovs. Fotogrāfijas un iespaidi no koncertiem, kā arī fotoalbums „Taureņa Efekts” elektroniskā formātā pieejams arī autora blogā – http://blog.marimoart.lv/.

Комментариев нет:

Отправить комментарий